Αρχή

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (EEMHY) του Πολυτεχνείου Κρήτης, με την σύγχρονη ηλεκτρονική υποδομή του, υποστηρίζει το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο στην ερευνητική περιοχή των Υπολογιστικών Μαθηματικών των μελών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στόχος του η αποτελεσματική μετάδοση της γνώσης σε βασικούς τομείς των Μαθηματικών αλλά και η ουσιαστική προαγωγή της σε τομείς αιχμής των Εφαρμοσμένων και Υπολογιστικών Μαθηματικών (Applied and Computational Mathematics) και Επιστημονικών Υπολογισμών (Scientific Computing).

Δημιουργήσαμε τον δικτυακό αυτο τόπο με σκοπό την καλλίτερη εξυπηρέτηση των στόχων του εργαστηρίου καθώς και την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του. Ευχόμαστε στους επισκέπτες του αποδοτική και δημιουργική περιήγηση.

Ιωάννης Σαριδάκης
Διευθυντής

Τα νέα του ΕΕΜΗΥ

To ΕΕΜΗΥ εξασφάλισε  από τη συμμετοχή του στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα NVIDIA Hardware Grant της εταιρείας NVIDIA την  παραχώρηση ενός GPU επιταχυντή υπολογισμών τύπου Tesla K40 με σκοπό την διευκόλυνση των ερευνητικών δραστηριοτήτων του.
Διαβάστε περισσότερα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου MATENVMED, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τη διαδρομή που ξεκίνησε για τις ερευνητικές ομάδες πριν 3 χρόνια. Στην ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Κτιρίου Επιστημών του Πολυτεχνείου Κρήτης στις 14 Νοεμβρίου 2015,με τη συμμετοχή του συνόλου των μελών των ερευνητικών ομάδων και παρουσία των αξιολογητών του…
Διαβάστε περισσότερα
Η ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων του έργου έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου 2015, στο αμφιθέατρο του Κτιρίου Επιστημών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του συνόλου των ερευνητικών δράσεων και από τις τρείς ερευνητικές ομάδες που συμμετέχουν στο έργο. Η ώρα έναρξης είναι στις 10.00 ενώ το πρόγραμμα της ημερίδας είναι διαθέσιμο εδώ.
Διαβάστε περισσότερα
Τρείς σημαντικές διακρίσεις για το έργο MATENVMED έλαβαν χώρα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μηχανικής 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 1 ως τις 3 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν με το Βραβείο Καλύτερης Ερευνητικής Εργασίας στους τομείς τους οι ερευνητικές εργασίες: "Hermite Collocation and SSPRK Schemes for the Numerical Treatment of a Generalized Kolmogorov-Petrovskii-Piskunov…
Διαβάστε περισσότερα