Αρχή

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (EEMHY) του Πολυτεχνείου Κρήτης, με την σύγχρονη ηλεκτρονική υποδομή του, υποστηρίζει το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο στην ερευνητική περιοχή των Υπολογιστικών Μαθηματικών των μελών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στόχος του η αποτελεσματική μετάδοση της γνώσης σε βασικούς τομείς των Μαθηματικών αλλά και η ουσιαστική προαγωγή της σε τομείς αιχμής των Εφαρμοσμένων και Υπολογιστικών Μαθηματικών (Applied and Computational Mathematics) και Επιστημονικών Υπολογισμών (Scientific Computing).

Δημιουργήσαμε τον δικτυακό αυτο τόπο με σκοπό την καλλίτερη εξυπηρέτηση των στόχων του εργαστηρίου καθώς και την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του. Ευχόμαστε στους επισκέπτες του αποδοτική και δημιουργική περιήγηση.

Ιωάννης Σαριδάκης
Διευθυντής

Τα νέα του ΕΕΜΗΥ

Returning Mentor στο International HPC Summer School 2021 ο ΥΔ του ΕΕΜΗΥ Ν. Βιλανάκης

Ο Νίκος Βιλανάκης, ΥΔ του ΕΕΜΗΥ με ερευνητικό αντικείμενο την περιοχή του High Performance Computing, θα συμμετέχει ως returning mentor στο International Summer School in HPC Challenges 2021 που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από 18 ως 30 Ιουλίου 2021. Το IHPCSS πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή 80 φοιτητών και 20+ επιστημόνων (mentors) στην ευρύτερη περιοχή των επιστημονικών…
Διαβάστε περισσότερα

NVIDIA Hardware Grant

To ΕΕΜΗΥ εξασφάλισε  από τη συμμετοχή του στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα NVIDIA Hardware Grant της εταιρείας NVIDIA την  παραχώρηση ενός GPU επιταχυντή υπολογισμών τύπου Tesla K40 με σκοπό την διευκόλυνση των ερευνητικών δραστηριοτήτων του.
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκλήρωση Ημερίδας παρουσίασης αποτελεσμάτων έργου MATENVMED

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου MATENVMED, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τη διαδρομή που ξεκίνησε για τις ερευνητικές ομάδες πριν 3 χρόνια. Στην ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Κτιρίου Επιστημών του Πολυτεχνείου Κρήτης στις 14 Νοεμβρίου 2015,με τη συμμετοχή του συνόλου των μελών των ερευνητικών ομάδων και παρουσία των αξιολογητών του…
Διαβάστε περισσότερα

Διεξαγωγή Ημερίδας Αποτελεσμάτων του έργου MATENVMED

Η ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων του έργου έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου 2015, στο αμφιθέατρο του Κτιρίου Επιστημών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του συνόλου των ερευνητικών δράσεων και από τις τρείς ερευνητικές ομάδες που συμμετέχουν στο έργο. Η ώρα έναρξης είναι στις 10.00 ενώ το πρόγραμμα της ημερίδας είναι διαθέσιμο εδώ.
Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερα νέα